сряда, 5 септември 2012 г.

Филтрация

1. Във фотографския магазин пак проведох кафкиански диалог. Абе дали има клиент, който да е обслужен нормално в тези магазини или нещо във външността ми ги кара да ме пращат за зелен, /а в тежки случаи и за син/ хайвер?
2. Питам за един филтър на фирмата Хоя. Проверяват на комп. - няма го. Питам дали могат да ми го поръчат. Пичът ми казва, че тъй като те са официален вносител на Хоя, няма да могат да ми го поръчат. Това е коан.
3. Аз харесвам коани и веднага предлагам друг. "Значи, казвам аз, ако не бяхте вносител на Хоя, можехте да ми го внесете?". Оня също не е от вчера /мирише ми на стаж в Шаолин/ и майсторски ми вкарва контраабсурд. "Този филтър е рядко търсен, казва той - и нямаме сметка да внасяме единична бройка". 
3. Йосаряне! Делото ти е живо! Значи, тъй като този филтър ще го купим само аз и един негър, който е на смъртно легло, никога няма да се съберат достатъчно желаещи и съответно няма да го доставят. От друга страна, не доставяйки го, никога няма да се съберат достатъчно потребители, поради което никога няма да го доставят.
4. Въведен в дзен, напускам магазина възторжен и просветлен.

* на сн.: Две питащи сред четири отговарящи

4 коментара:

 1. * един "чернокож" на смъртно легло.

  Кажи кой е този филтър, ще ти го поръчам от Амазон (или от Адорама), и като си дойда идния юни ще ти го дам. Така като гледам по-бързо едва ли ще си го набавиш и без това :)

  ОтговорИзтриване
 2. nd400 нa hoya за 77мм - ама аз точно оттам ще си го поръчам, но се надявам да дойде по-скоро. Благодаря ти Боби!

  ОтговорИзтриване
 3. Чудничко.

  Ние все пак трябва да се видим, де. Дръж връзка! :)

  ОтговорИзтриване