събота, 17 януари 2015 г.

Спелеологът Звягинцев

1. Докато чакам по торентите да се появи последният на Звягинцев /"Левиатан"/ си казвам, чай малко да си опресня паметта. Пуснах си "Елена", добре, гледал съм го, качествен, мрачен бит с неопределен край и леплива меланхоличност. После обаче гледах "Възвръщане" и ми се разказа играта. Страхотна симетрична история - отцераждане - отце(само)убийство, движена от двама объркани тинейджъри, триумф на красиви картини в сиво-синьо-зелено /крос процес?/. Супер просто.
2. А последната третина, когато децата се опитваха да транспортират трупа до вкъщи? Страхотия. Препоръчвам ви го, при един не много девствен велтаншаунг ще ви хареса.
3. След филма ми се появи натрапливо желание да си погледна колекцията от снимки с пещери. Някога много обичах да се пъхам в тях, сега ми е кеф да се мотая наоколо, без да влизам. Това сигурно е напредък.
4. И както ме е учил Шеми /Alex Chem/ - мисли си каквото искаш за зодиите, но им поглеждай рождената дата на хората отвреме-навреме. Е, погледнах и какво - нова неприятност - и Звягинцев на шести февруари. Можело е аз да направя този филм!

Деветашка


Луковит - Проходна. Човечета-алпинки висят отвсякъде

Една гръцка /не Алистрати, а Агитис/ отвън, защото в 6 следобед беше затворена

Един Крушунски зимен, димящ водопад за десерт

И един септемврийски, Едески водопад за допълнително

Няма коментари:

Публикуване на коментар