събота, 2 юли 2016 г.

Медицинска градина

1.Съботата започна интересно. В 4 сутринта ме събудиха да прегледам мърлява червенокоса наркоманка, която се гърчеше в абстиненция точно както го описват в худ. лит. - опитвайки се да се качи на стената. Водеше я приятелят и, който твърдеше, че е чист, т.е. не е наркоман. Животът с наркоманка би трябвало да е наистина вълнуващ, не знам мотивите на пича, възможно отработва кармични грешки;
2. После, от пет нататък легнах да си доспивам, и щях да си доспя, но към девет от градинката се донесе йерихонът на "бабата с внук Митко". Той винаги прави нещо, което я вбесява и тя задейства мощния си неразпят баритон: "Миткоо!"
3. В просъница си представям този прост механизъм: орловият старчески бинокуляр забелязва нередност в поведението на Митко - мозъкът дава сигнал тип "възмутен съм от поведението на Митко" - огромният бабешки дроб стремително поема четири литра въздух - после гръдните мускули рязко се свиват -  въздушният стълб, стеснявайки се в трахеята, достига скорост достатъчна да победи гравитацията /засега земната/ - разтрептява яко закрепените /за ларинкса с дюбели/ гласни връзки - бабата отваря паст - оттам излита мощният, 150-децибелов индиански възглас. Не е сложно.
4. Очевидно е, че деца е забранено да се убиват, но бабички, мисля че можеше, някъде в закона се разрешаваше, трябва да видя къде го гледах.
5. Любовта е навсякъде

*сн.: Дейв Мозер

Няма коментари:

Публикуване на коментар