неделя, 15 януари 2017 г.

Парадоксът на добавките

1. Като оставим настрана дълбинните интерпретации защо хората пият хранителни добавки /предлагам термина "храндоби" - по-кратко е и звучи интересно/, основната премиса е: налагат ни да ядем боклуци /химия, ГМО, въглехидратен кемтрейлс, карбондиоксидови брашна/ и за да неутрализираме ефекта им, трябва да гълтаме противоотрова - храндоби. Обаче, интересно - ако отвсякъде ни продават боклуци като основна храна, защо би имало група хора, на които ще се доверим и които произвеждат нещо чисто като момина сълза - храндоб и то необезпокоявано стига до аптеката и ние можем да си го купим с част от заплатата си. Не.
2. Особено като видях, /очевидно не в академично издание/, как учените открили, че ние не съществуваме в действителност. Веднага спрях да чета /вероятно пак заигравка с матрици, холограми, стивънхокинзи, етц/ - как да чета, след като не съществувам? Тогава и този текст не съществува. Успокояващото е, че ако ние не съществуваме, тогава и обяснението, че ние не съществуваме няма как да съществува
3. Основната грижа на Делян /1.5 г./ като дойде на гости, е да обуе някакви мои обувки и да отиде да гали безмълвно братовчед си Сашо /4.5 г./. Последният не приема такава прекалена фамилиарност и го отпъжда от себе си, но гореспоменатият отново и отново опитва.

* на снимката: снежен цирей

1 коментар:

  1. Да, наистина, Сашо! Помислих си, това за не'съществуването не е ли плод на дълбините на мисълта, които се оплитат като средновековен лабиринт или като чистото изкуство, или като това, че няма ненаказано добро? Тогава, май, храндобите, не са ли средство да се измъкнем от небивалиците на мисълта! Сиреч консумизмът може да се окаже необходимото зло, за да не се загубим в превода! Да сетих се за "Криворазбраната цивилизация" и "Многострадална Геновева", когато чистото и здравото стъпване на земята се е докоснало до условността на казването! Дано Делян да запази желанието си да гали братовчед си и живота завинаги!

    ОтговорИзтриване