понеделник, 29 април 2013 г.

Два филма, два албума


1. "Летен час" на Оливие Асаяс /2008-Франция/.
Богата баба умира и надеждите и, че прекрасният дом и колекцията картини /оригинален Коро!/ ще се запазят, отива на кино. Наследниците - много интелигентни, симпатични и различно преуспели хора, шиткат всичко. До едно. Както се и очаква - никой не иска Коро, хората искат мангизи. И какво ще си купят с тях? Е, със сигурност няма да са картини. Айфони може би?  А Жулиет Бинош в този филм - блондинка станала! Да, светът май отива накриво. Абе да правят каквото искат.
2. "Опасно лош" /"Breaking bad", 2008, Щатски, сериал/. Нямам нерви за сериали, но този май ме захапа - издържах два сезона. Гимназиален учител по химия заболява от белодробен рак и за да може да си плаща лечението, започва /в извънучилищно време/ да произвежда много чист наркотик /метамфетамин/ и около това се завърта всичко. Мисля, че е пипнат много добре, наркоманската и медицинската линия са перфектно достоверни. Играят страхотно, а в главната роля е бащата на Малкълм от оня, смешния сериал. Добър е, хора.
3. Джордж Дюк /Dukey treats 2008/ - слаб, захаросан, никакви нови идеи. Перфектно качество и аранжименти, както е винаги при Дюк, но нищо повече. Тъжен фънк и толкова.
4. Ричард Бона или Ришар БонА /Bonafied, 2013/
Не че е лошо, но е повторение на предишните неща, няма страст. Игриво камерунско пеене и толкова. Ако очаквате бас в стил Пасториъс - няма, явно го е прибрал в шкафа.
5. Извинявам се, ако съм обидил някого.

* на сн.: едни коренища

Няма коментари:

Публикуване на коментар