петък, 19 август 2016 г.

Фауната там

1. Отидох малко да поснимам птици в лиманите около Порто Лагос. Най-близкият плаж наоколо е във Фанари. Там е нещо като Кърджалийско-румънски аншлус.
Порто Лагос - пристанището. Не е курортно, атмосферно е
2. На фанариотския плаж имаше булки като калинки - много и всяка със собствена фотосесия. Както разбирам, по същия начин като при кръщенето, сватбените снимки могат да бъдат правени във всеки удобен за участниците ден, дори години след сватбата. 

3. Диалог при кръщене:
- Петре, ти стана на 70, а кръстен ли си? 
- Не, Савле, не съм. 
- Айде тогава Петре - бегом в църквата. Аз ще ти стана кръстник.
- Добре Савле.
Диалог при сватбена фотосесия:
- Бабо Капитания, ще можеш ли да изкараш дядо Мундиндел на поляната - извикал съм фотограф да ви направим сватбени снимки, щото като се женехте, имаше само дагеротипия.
- Добре внучачо, помогни ми да пренесем дядо ти Мундиндел с хамака (скъса се откъм главата и е в несвяст) и ще се снимаме
4. Видях и как се къпе мусюлманка в морето. Мислех, да се размина само с теория и снимки от интернет, но не, времето е такова - щрак! - и реалността станала сюрреалност. Мъжът и децата по бански, жената омотана отвсякъде с безформен черно-кафяв мръшляк.
Диалог при отиване на плаж на нехристияни:
- Жена, отивам на плаж, ще се плацикам в морето
- Може ли и аз, че нали сама нямам право
- Ами добре, ама какъв ще ти е кефът - облечена отгоре-додолу, в морето с дрехи - като идиот
- Е, пак е нещо
- Добре тогава, обличай плажния балтон и да тръгваме.
Не съм ги снимал, защото уважавам каквото там се уважава.
5. Размазнюках и един залез за всеки случай

6. В една кръчма в Превеза преди месец, видях постер, неочаквано и великолепно отразяващ правилния подход към смисъла. С чаша в ръка и онова тотално недоумение-възхита-недоволство в погледа, триадата, която блудният Сартр нарича "гадене". Не, гаденето идва после, когато прекалено вникнеш.

7. Уж щях да разказвам за птиците в лимана Вистонида, а то пак за хора стана дума. Ето една корморанка от сутрешния лов на Фанари. Гледа назад в смисъл на "въобще не ме интересуваш, пич"

8. А ето един кокилобегач(Himantopus himantopus) с рубинени очички от езерото. Семейство Дъждосвирцови

край засега

Няма коментари:

Публикуване на коментар