петък, 23 юни 2017 г.

Errata

1. Трагедията според мен, се случи, когато интернетът стана автономен, появиха се безплатните инстант-месинджъри, после и соц. мрежи, и огромни маси народ спряха да са вербални и станаха писмовни. Те и преди са пишели колкото да не заспят, по някакви свои правила, но сега вече народната граматика излезе на светло и се показа в целия си левантински ръст, гламур и бютифъл, нареждайки се до народната онкология, народната футурология и народната конспирология.
2. А пък им се пише, мамсиджейс, имат много да казват на себеподобните си и то веднага, нито секунда по-късно, важно е, уникално, също така е.
3. И се започнаха ония режещи мозъка "от зад", "на пред", "впредвид", "закупих си кашкавал", "от тогава на татък", етц. Отвреме-навреме във ФБ виждам плахи опити за джентрификация - "всеки, който ми напише "от пред" или сгреши пълен член ще го изтрия от приятелите си", /т.е. нещо като "Хвърляйте телата! - някой се изкряска"/, но това е несериозно. По-лесно и безопасно е да се бориш с латинското изнасилване на свещената кирилица /най-старата в света, мумията и - открита при разкопки в Созопол/.
4. Но от друга страна, психиатрите отдавна съветват: грижете се за невежеството си, то щади мозъка.

* на сн.: прешлени на праисторическо, Бобошево

Няма коментари:

Публикуване на коментар