сряда, 8 декември 2021 г.

Направи си сам

Толкова красота има в парадоксалните подходи към тревожното Нищо. Обикновено са неизползваеми пряко, но колко цвят, колко идеи!
Немският милионер Винфрид Щьокер (Winfried Stöcker), лекар, между впрочем, си сготвил собствена ваксина срещу Ковид и опитал да я регистрира официално, но тъй като в института “Паул Ерлих”, нещо се бавели с решението - искали клинични изпитания и други глупави формалности, призовал желаещите да дойдат да се ваксинират при него. Имало доста навитарки (поне 20 000 човека до момента, сред тях доста антиваксъри) и понеже така не е прието в Германия, дошла полиция да ги разгонва. Действието се развива на летището в Любек, собственост на самия професор.
Професор Щьокер е максимално прозрачен - в блога си е дал рецептата за ваксината и даже предлага, който иска да си я изготви сам:
“Вземете три пъти по 15 микрограма рекомбинантен рецептор-свързващ домейн (Arg319-Phe541) за една доза. За адювант използвам алхидрогел на фирмата InvivoGen. Разбъркайте добре и наберете 200 микролитра в туберкулинова спринцовка. В друга, по-голяма спринцовка наберете 10 мл физиологичен серум, смесете с първия разтвор. За една доза са необходими 500 микролитра от получения разтвор.”

Интернет винаги много помага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар