петък, 9 септември 2011 г.

Фотографската свръхзадача

Златните мостове са радост за очите, но са рядко нефотогенични. Въпреки това, ако дебнеш внимателно, можеш да хванеш някои странни събития. А това би могло да е свръхзадачата на фотографията. А би могло и да не е.

На тази снимка виждаме малък кашалот излязъл на разходка. По принцип, майка му не го пуска сам и ако се вгледате в двата белега от сбиване с други кашалотчета, ще разберете, че е права, жената. Ениуей, особата изглежда доволна.


Тук хванах портативно крокодилче, излязло да пие вода. Някои считат, че на Витоша няма крокодили, но ето - има. Това са неверни твърдения, често наричани "beliefs", нещо като предразсъдъци. Аз например, бях чувал, че няма и мечки, но се оказа, че не е съвсем така - има музей.
Това е скален феномен. Нарича се "Окото" и представлява копие на едноименното рилско езеро, но е на Витоша. Предполагам, че ако всички гласуват за него по интернет, този обект би могъл да влезе в едно от седемтях чудеса на света. Пирамидите, Александрийския фар, Висящите семирамиди и Окото!Последно, два таралежа излезли на разходка с детето.


Няма коментари:

Публикуване на коментар