петък, 20 януари 2012 г.

Януари - фрагменти 1


1. Има една особеност, която съм забелязал в различните болници - лаборантките /тези, които взимат кръв/, винаги са на около 25 и са много секси. При по-внимателно проучване, се оказва, че всички са над петдесетгодишни. Какво става? Защо са толкова привлекателни? Що за дискрепанс, както казваше един колега? Много просто - работят с кръв и винаги имат възможност да пийнат глътка-две. Един път дневно е достатъчно, за да си винаги свеж и  млад.
2. Има едно върховито парче на моята любимка Таня-Мария, наречено Encanto meu /Viva Brasil 2000/. Започва с бас и ударни, на 5-ия такт се включва дискретно пиано и т.н. 
Басът изпълнява една остинатна фигура, толкова крива, че като я чуя изпадам в екстаз. Ефектът идва от това, че в привидно логичния мотив, басистът вкарва някакви хроматики или Господ знае какво и понеже е на ниските струни, чувстваш само вибрациите, но не самите тонове. Усещаш, че нещо не е наред и малко ти става тревожно. Думата за това усещане е "пленително".
3. Барон Мюнхаузен разказва на ловци: 
- Преди година, по тези места срещам елен. Вдигам пушката и разбирам, че нямам патрони. Нямам нищо в чантата, освен малко вишни. Зареждам вишнева костилка. Стрелям и го улучвам в челото. Еленът уплашен се скрива. 
А тази есен, като минавах из тези краища, срещам моя елен, а на главата му - разкошно вишнево дърво.
- Как, дървото е израстнало на главата му?
- Да, именно там.
- Хаха, още малко и ще кажете вишнева градина!
- Ако беше израстнала градина, щях да кажа градина. А след като беше дърво, защо да ви лъжа? Аз винаги казвам само истината.
4. Руснаците винаги са били майстори да произведат нещо, за което е ясно, че няма да работи по начина, който е предвиден или въобще няма да работи. Имахме например някога, едно кухненско кантарче - беличко, мери до 5кг. Показваше каквото си иска и когато си иска, т.е. хем беше използваемо, хем беше неизползваемо. Обаче имаше много поетично име: "Ленуца". Сега китайците процедират по подобен начин със симулациите си, но имената, които им слагат, не са толкова красиви, например: "Гоме-електроникс". Име, което за нищо не става.

* на снимката: Арменската кръчма в Пловдив поглед отвътре.

2 коментара:

  1. Може би всички лаборантки са като Мелинда. Тя е асистентка на моя доктор по бременност. Като се появим за редовния месечен преглед мен винаги ме напушва на смях тая Мелинда. Тя е баш прототип на нашите чалга певици, явно постига ефекта с подобни средства също, щото е над 50. Ама руса, цици, устни ти казвам...малко е подпухнала сутрин и без грим, ама е много ефектна. Единствено не се разбирам с нея защото не може да ми произнесе името Богомила, ами вика Богомилия.

    Доктора,за сметка на това, е много естествен. По една странна случайност е женен за Българка и ми каза как е ял баклава за Коледа. Също така ми каза как се чудел в коя част на Алпите да отидат сега Февруари на ски, в Италианската или в Швейцарската. Да му имам проблемите на моя доктор :)

    ОтговорИзтриване