четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Ноември - фрагм. 2

1. Малко тъжно, но гледах как една муха си търсеше място за зимен сън в пределите на остъкления ми балкон. Толкова и се спеше, че явно и беше все едно къде е - лети и току се шибне в някой ръб. По едно време даже падна по гръб - явно летеше с изключен радар - доста грубо нарушение на Правилника /на ЦМККП - Централна Муша Комисия за Контрол на Полетите/. Но се съвзе де, изправи се на крака и отново набра височина. Пак започна да бръмчи и мързеливо да оглежда винкелния хоризонт. Ех, мухо моя, централна.
2. Франк Запа разказва: "...към мен се приближи момче с костюм от еленова кожа /беше юли/, с рядка черна брадичка и щръкнала коса. Каза: "Искам да свиря в групата ви". "На какво свириш?" - попитах. "На нищо" - отговори той. "Великолепно, казах му - взимаме те." Името му беше Сал Ломбардо."
3. Виктор Ерофеев: "Ако родината ти не те обича, ти и отговаряш с едно меко безразличие, общо взето - преструваш се, че приемаш насериозно всичко, с което тя ти се стоварва на главата - закони, идеологии..."
4. Венецуела. Новият президент, с вдъхновяваща фамилия Мадуро, /по-нататък го давам като Мъдуро/ задължил търговците на битова техника да започнат да продават на 10% от цената. Ето така: от понеделник, много моля - нови цени. Телевизорът вече няма да е 1000 боливара, а 100. Съответно, огромни опашки, бой, хората изпразват магазините, влачат всичко, което могат или е останало. Мъдуро, както сочи и фамилията му, въвежда пряк комунизъм - т. нар. мъдуризъм.
5. И как да не заобичаш комунизма /мъдуризма, в случая/, като ти казват: "Ей с'а ще вземем парите на богатите, ще си ги поделим поравно и ще заживеем еднакво добре", а демокрациите мълвят: "Ще трябва да поработим здравата и тогава, много е възможно някои от нас да заживеят добре, а други - още по-добре." Няма да им работим бе! Мъдурист съм аз!

* на сн.: Гражданин в състояние на меко безразличие

1 коментар: