събота, 28 ноември 2015 г.

Фрагм.2 - nov-15

1. Сашо, като го заведа в гората, използва времето си главно да търси вълци. Като му омръзне, започва да се опитва да ме плаши, съобщавайки ми загрижено, че е видял мечка. Преди малко, на Петте кьошета видях момченце на същата възраст - току що беше видяло вълк между две паркирани коли и радостно го съобщаваше на баща си. Значи  ги има. Няма край тази приказка.
2. С благодарност към петуниите ни. Цветята, които лековато наричам грамофончета, издържа́ха цялото лято на южен балкон, цъфтейки като обезумели и чак сега, след ураган и студ, се готвят да умрат /едногодишни са, все пак/. А две от тях си стоят, все едно нищо не е било. Браво, петунки, страхотни сте.
3. Прочетох, че изчислителната мощ на един смартфон сега, е колкото целия ресурс на НАСА през 60-те. Но докато те пратиха човек на луната, ние пращаме само лайкове и смс-и.
 4. Една книжарница за духовна литература в Денвър, Щатите, наречена "Isis", в чест на богиня Изида, периодично бива разбивана. Последната вандалщина е след терора в Париж. Според собственика Джеф Харисън, хората си мислят, че магазинът е на Ислямска държава /ISIS/. Той се обръща към журналистите, надявайки се с тяхна помощ да стане ясно, че книжарницата е кръстена на древноегипетската богиня на плодородието, покровителка на майчинството и здравето, съществуваща от 3500 години и няма нищо общо с религиозните откачалки от ИД. Освен това, Харисън е искрено учуден, как някой би могъл да си помисли, че в Денвър може да съществува магазин, наречен "Ислямска държава".

Няма коментари:

Публикуване на коментар