събота, 12 ноември 2016 г.

Ежедневно

1. Бързах към гарата да хвана Свогенския по работа, а главата ми - пълна с изтънчени мисли /крахът на елитите, късните есета на Ортега и Гасет и др./. И въпреки натоварването, забелязах големия надпис в подлеза: "Вън всички курви от гарата". Не знам дали се зарадвах - гара без проститутки е като грозде без семки - ядеш и е вкусно, но не те напуска едно леко безпокойство за ДНК-то ти.
Но спокойно, като всичко у нас, призивът не се спазваше - малко по-нататък, едно момиче с индоарийска външност ми предложи мобилна плътска услуга. Всичко е наред.
2. През 1997 в Либерия избират за президент Чарлз Тейлър - партизански командир от неприключилата още гражданска война, обвинен и осъден по-късно за множество престъпления, в това число и канибализъм. Избирателната му кампания минава под лозунга: "Тейлър уби баща ми, уби и майка ми, но все едно, аз ще гласувам за него". Печели със 75% от първи тур. Няма балотажи, няма глупости, всичко е честно.
3. На тия билбордове, дето доскоро имаше реклама на "Манго" /нищо обидно, фирма за дрехи такава/, сега се появиха едни пастьозни чичковци и тестостеронени хубавици - тези тъжни цветя на късия ден, да ни приканват да гласуваме за тях. Аха, ей са тичам, call Vanga. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар