петък, 15 март 2019 г.

Varia

1. Психологическите (непроективните) тестове, обикновено са с конкретни и ясни въпроси. А колко би било приятно, да има “обратен” тест - след кратка, объркваща преамбула, не ти искат отговор, а ти предлагат да зададеш въпрос, например:
“С възрастта Ви остава все по-малко време за нещо, което да не е любов. Усещате, че за спорове, упреци, доказателства, изяснявания и т.н. вече нямате време. Мислите си, че трябва да се бърза, докато у Вас не е угаснал източникът и способността да я въплъщавате. На какъв главен въпрос сте си отговорили, преди да стигнете до този извод и трудно ли Ви беше да го формулирате?”
2. Много по-добре ще е, каза Сашо, след като му обясних значението на "катафалка" (и даже му предложих красив, грешен превод - "ката", стгр - "надолу", "фалка", лат. - ж. р. на "фалос") - хората, които ще умират, да стигат сами до гробището и там сами да се заравят.
Кой може да отрече, че момчето е умно? Само да не пишеше "хладилник" с "ф"



3. Псевдолимерик
Щом има и места където
хлебарките ги пържат и ядат,
теоретично е възможно
все някъде да те харесат.

* На картинката: комикс-омая. Какво да предприемем, ако заплатата на трамваен контрольор не ви позволява разкоша, за който сте роден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар