петък, 10 февруари 2012 г.

Февруари - фрагменти 1


1. Ами не знам, твърдят, че общество ни е кофти, но то било такова, каквито са неговите членове. Обаче дали се сеща някой, че аз и още някои хора, които познавам, са много по-качествени отколкото е самото общество. Е как да си обясня това? Да не би да сме прекалено малко?
2. Ако се усмихвате на обществени места, съгласно приетия у нас модел, най-вероятно ще ви вземат за идиот. Ставате нормален и разпознаваем, ако си сложите мрачна физиономия, а още по-добре - гримаса на недоволство, раздразнение и агресия.
3. Всички са чували/чели класиката на Дейл Карнеги "Как да печелим приятели и да влияем на другите" (1936), но не всеки знае, че има втори том - "Как да се избавим от приятелите, спечелени със съветите от предишната ми книга" (1938).
4. Вероятностната природа на езика, според мен е едно от най-прекрасните му свойства - говорим каквото си искаме и ни разбират както си искат. Пълна свобода на волята - всяко изказване е непредсказуемо, а взети заедно се подреждат в неописуемо интересни вериги със своите си закономерности.
5. Дайън Арбъс, известна амер. фотографка: "нито една снимка не съм заснела така както искам. Винаги стават или по-добри, или по-лоши".

* На снимката: даже извънземните започнаха да паркират където си искат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар