неделя, 5 февруари 2012 г.

Красивите жени1. Като ми кажат колко била красива Марлен Дитрих и се хващам за пистолета. Физиономия, тип "подай ми камшика да те нашляпам" не мога да нарека красива.
2. Грета Гарбо е малко по-хубавичка, но пак ще се въздържа от изказвания. Е, ако дойде на рождения ми ден, няма да я върна от вратата, но не повече.
3. Мерилин ми прилича на онези мои колеги, които дълго време са посещавали групи, например за "личностов растеж" или друг подобен растеж. Излизат оттам красиви и стройни, но напълно промити.
4. Фрида Кало ми е много симпатична с поведението си и с това, че е влюбила в себе си одъртяващия Троцки, но не бих желал да я срещна нощем, на тъмна улица. Ще се уплаша здравата. Нейна картина също не бих си купил. Ако ще е сюр, по-добре Де Кирико или Танги, в краен случай.
5. Абе, всичко е въпрос на вкус. Също така, много зависи от обстановката.

* На снимката: Ив Танги /фото: Ман Рей/

1 коментар:

  1. Аз да си кажа - тези, които са обявени за много красиви, всъщност са с много стандартни кукленски лица - дет` викаше баба ми "умиена глава". Върху лице тип "умиена глава" можеш да положиш всякаква мимика и всякакъв грим. Специфичните, личните, личностните, особените лица могат да се коментират по начина, по който коментираш Фрида Кало. Докато другите двечки (плюс Мадона, Шифърица и др.под.) да ги видиш умити - ще паднеш. Една нощ се бях забутала в двучасово интервю на Мадона по една френЦка телевизия, жената беше с вързана назад коса и без драм грим - ами все едно виждах съседката си с торбите и двете ревли, увиснали на ръцете й. Аре да не пиша повече от автора!-автора!-автора!

    ОтговорИзтриване