петък, 20 септември 2013 г.

Фрагменти от септември-2

1. На снимката - Пирин. Газя в една река търсейки интересен ракурс. Внезапно, в кадъра влиза семейство от Варна. Как познах, че са от Варна? - Лесно. Жената периодично се провикваше: "Ойларипи, кой ма щипи!"
2. Мишката забелязала, че стопанинът слага капан за мишки в хамбара. Отишла и се оплакала на змията, след това на кокошката, след това на овцата, а накрая и на кравата.
- Мислиш ли, че много ни интересуват тъпите ти проблеми, мрънкало! - отговорили тези животни. - Изобщо не е наша грижа това - добавили те.
Случило се така, че в капана за мишки се хванала змията. Тя така се вбесила от несистемното събитие, че дори успяла да ухапе стопанката преди да умре. Стопанинът веднага заклал кокошката, защото няма по-добро средство при отравяне, от кокоши бульон. Жената ставала все по-зле. Стопанинът заклал овцата да нагости множеството приятели, дошли на свиждане на болната страдалка. Жената все пак умряла. Стопанинът заклал кравата за да направи помен както подобава, а не да се стиска.
Мишката замислено наблюдавала случилото се.
3. Едни деца играят хаджилък, но по система, различна от тези в детството ми. Искам да ги питам за правилата, но ми е неудобно. Така и ще си остана - без въпрос, без отговор.
4. Гледах някакъв стар руски филм. Потъва пътнически кораб, спасяват всички пътници. Един от тях, работещ в бетонов възел, вследствие на преживения шок, влезе в състояние на множествена личност, назова се с друго име и твърдеше, че е ядрен физик-теоретик. Жена му беше съкрушена. "Теоретик!", повтаряше тя през плач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар