събота, 14 септември 2013 г.

Фрагменти от септември

1. Тутанкамон, като бил малък, страшно се дразнел, когато му викали: "Тутанкамон, къмон!" Той затова и умрял съвсем млад.
Това е Хармс.
2. Интересно живеят и художниците. Joho the Blog разказва, как един път, през лятото на 1874, Мане дошъл на гости при Моне и моментално нарисувал картината "Семейство Моне в градината си в Аржантьой". Моне не му останал длъжен и тутакси нарисувал картината "Мане рисува в градината на Моне"
Не щеш ли, след малко при тях наминал Реноар, за по една грапа. Като видял какво се е случило, веднага поискал назаем от Моне бои, платно и четки, и нарисувал картината "Мадам Моне и синът и". После всички си стиснали ръцете и влезли в трапезарията да вечерят.
3. От разговор с познати, научих следното. Шведите ходели да работят в Норвегия. А в Швеция предпочитали да работят поляците. В Полша пък, обичали да идват на работа румънците. А в Румъния, пристигали да работят главно молдованци. А в Молдавия, никой не идвал да работи. Значи - молдованците и норвежците не пипват нищо и тези страни би трябвало адски да си приличат. Това не е Хармс.

* на сн.: Мане "Семейство Моне в градината си в Аржантьой"

Няма коментари:

Публикуване на коментар