събота, 21 юни 2014 г.

Първият му райфъл

1. Понеже Сашата /Саша Дистел/ попорастна вече /2,5г./ и живее в Америка, си помислих, че е време да се погрижа за безопасността му. От старите руски филми знам, че там много се стреля - основно по негри, но и по wasp-ове /Дистел е wasp/. В този контекст, потърсих подходящo оръжие, което да му е подарък за Коледа.
2. Има, разбира се. Още през 90-те на миналия век, баща и син Макнийл разработват еднозарядна детска винтовка 22 калибър /5.6мм/. Тя е миниатюрна реплика на много популярната в селските щати Уинчестър-1900 /обикновено Клинт Истуд се показва на вратата с такава, когато го раздразнят/ и се нарича Крикет.
3. Крикет е подходяща за деца от 5 до 12 години - лека, еднозарядна, не е скорострелна и струва само около 130 долара. Прикладът е изработен от технологични материали, има и розова - за момиченца. Слоганът е "My first rifle"", като "райфъл" в случая не са дънки, както си го знаехме, ами си е райфъл - карабина. Сайт на производителя
4. Белгийската фотографка Ан-Софи Кестелейн се разходила из Охайо и Тексас и поснимала деца, позиращи с любимите си крикети. Освен това, тя помолила всяко дете да напише от какво най-много се страхува /текстът вдясно/.
Обаче, далеч не всичко е толкова розово.


Няма коментари:

Публикуване на коментар