вторник, 24 юни 2014 г.

Лековато

1. Бях се успокоил, че бабите, берящи липов цвят и целебни треви до околовръстното на София, отдавна вече са си изпили чая и билките, и са умрели от неестествена смърт, но вчера видях пак баба да бере липа на оживена софийска улица. Ами добре, нека си направи, нека пийне чай с Гадолиний /ат. тегло 157/, Тулий /ат. тегло 168/, Торий /ат. тегло 232/, Америций /ат. тегло 243/. Нека.
2. Сутринта заложих на едни банички - малки мазни кралици и боза в лепкаво като младежки спомен шише. Продавачката също ме обнадежди - нежно момиче, активен член на групата "Неказвамдобърдендоридамеобесят", с леко диспластична външност, дискретно подсилена от приятно фъфлене. Е, в един по-добър свят, всички баничарки ще са като Скарлет /Йохансон/
3. В много от ритуалите на урочасване и черна магия се използва снимка на жертвата. Фотографията обаче, е изобретена през 19 в., а магията е много по-древна. Какво са използвали в дофотографската епоха? А на какъв език трябва да е заклинанието, ако клиентът или жертвата не говорят български? А как се изчислява приблизителният обем на астралното тяло? Уви, отговор на тези въпроси не намирам; хората в абсолютното си мнозинство се занимават с такива страшни глупости /Пеевски, футбол/, че яд ме хваща. Защо така упорито се избягват важните теми?

* на сн.: змия в опаковка от паяци

Няма коментари:

Публикуване на коментар