петък, 1 май 2015 г.

Фрагм. от 1 май

1. Веднъж Лев Толстой посетил библиотеката, в която работел Николай Фьодоров - философът-лудетина /философия на общото дело,  възкресяване на всички живели до момента и т.н. супер идеи/. "Уф, че много книги, казал Толстой - да вземе да ги изгори човек ли, що ли?"
Фьодоров реагирал с усмивка: "Вече седемдесет години живея, такъв идиот не бях срещал".
2. Веднъж Циолковски видял деца, които се забавлявали, давейки коте. Спасил го, прибрал го вкъщи. Там то се включило в серия от експерименти - било въртяно в ръчната центрофуга на учения, симулирайки космически полет. След въртенето, котето хукнало да бяга, но за радост на инвестигейтъра - по права линия. Циолковски си записал, че условията на космически полет /центрофугата/, очевидно не са пагубни за живите същества. Преди това опитал с хлебарки - също не било пагубно.
3. В севернокорейски учебник /по история?/ за малките класове, се разказва, че сегашния лидер Ким Чен Ун се научил да кара кола на три години. На девет пък, бил първи в яхтена регата, побеждавайки президент на чужда компания. А баща му, /Ким Чен Ир/ играл за пръв път в живота си на боулинг и спечелил 300 точки от 300 възможни, а като играл голф /пак за пръв път в живота си/, "установил световен рекорд".
4. Циганин с каруца влиза в селото:
- Хора, въглища ви докарах!
Умореният кон се обръща:
- Ах, копеленце, ти ли ги докара!

*на сн.: конструкция до Красновски минерални бани

1 коментар: