четвъртък, 10 декември 2015 г.

Фрагм. от дек.- 2

1. Политика. Чета някво заглавие, цитирано във ФБ: "В Париж са притеснени, че реформите в България не се случват". Представям си даже и как са притеснени. Ходят из града /повече по Левия бряг/ с изменени лица, тревожно се вглеждат един в друг и мълвят: "България не па?", "Реформ но?", "Онтиль па ю лие?" И някой по-запознат минувач пасионарно, но с горчив тембър отговаря: "Ме уи! Жьо не манж па сис жур!". И даже наблизо минаващ немски турист и той: "Гебен зи мир бите етвас копек ауф дем щюк брод!" Етва е, притеснени са там.
2. Хармс. "Петров се мята на коня и произнася пред тълпата реч на тема, какво би станало, ако на мястото на градската градина бъде построен американски небостъргач. Тълпата го слуша и, изглежда, е съгласна с него. Петров си записва нещо в бележника. От тълпата се отделя среден на ръст човек и пита Петров какво си е записал в бележника. Петров отвръща, че това си е лично негова работа. Средният на ръст човек не мирясва. От дума на дума започва разправия. Тълпата взема страната на средния на ръст човек и за да спаси живота си, Петров пришпорва коня и изчезва зад ъгъла. Тълпата е възбудена и поради липса на друга жертва хваща средния на ръст човек и му откъсва главата. Откъснатата глава се търкулва на паважа и се спира до решетката на канализацията. Удовлетворила страстите си, тълпата се разпръсва."
"Линчуване", прев. Ася Григорова
3. Хънтър Томпсън. "Багажникът на колата ни напомняше подвижна полицейска нарколаборатория. Имахме на разположение две чанти с трева, седемдесет и пет топчета мескалин, пет марки с люта киселина, солница пълна с кокаин и цял междугалактичен парад на планетите с всякакви стимуланти, транквиланти, пищялки, смеялки...също и кварта текила, кварта ром, кашон с Бъдуйзър, пинта суров етер и две дузини амил."
"Страх и омраза в Лас Вегас" /само че книгата/

* Табела в Атина. "Идиотикос хорос" предполагам, че не е "хор от идиоти", а по-скоро "частно владение". фото: Иван Романов .

Няма коментари:

Публикуване на коментар