неделя, 6 декември 2015 г.

Фрагм. от дек.

1. Пейзажът в квартала напоследък малко се промени - разминавам се с едни свенливи девойки овързани с кърпи на главата, бежанки ли са, кви са. Малко ми е неприятно, защото имам почти архетипно отблъскване от социализма с плакатите на млади работнички - стругарки със сини забрадки - но там заради безопасност на труда, преди всичко и чак после - да се скрие женствеността. Веднъж отдавна, си говорехме с един колега сириец за тоя номер със скриването на косата в исляма. Той ми обясни, че женската коса при тях е адски сексуално натоварена и за да не възбуждат напразно минувачите, се налагало да носят забрадки. Мъжете пък, в арабския свят били ужасно възбудими и като видят жена с непокрита коса, така щели да им скачат, че ужас - щяло да има много изнасилвания. Беше интелигентно момче, но защо ми говореше тези глупости? Да ми беше казал, че са с мазни коси и ги мързи да ги мият, по щях да го възприема. Така би могъл да ми обясни и за бурнусите или както се наричат ония черните страшилки с дупки за очите.
2. Гледах малко ТВ докато дежурях с Делян и разбрах, че в сегашния Бигбрадър, за разлика от предишните, имало "сблъсък на интелекти" /Мира едикояси - социоложка/, след което веднага заговориха за "цици" и "мръсни чорапи".  "Сблъсък на интелекти", копеле! Дано кавите да ме дистанцират достатъчно от тази мерзост.
3. В Лондон, дружеството на почитателите на Бейкън /Bacon - философът/, получавало множество писма от хора, недоволни от качество на бекона /bacon - бекон/. Управителният съвет решил да смени названието и то станало "Дружество на Френсис Бейкън". Писмата не намалели, но съдържанието леко се променило, например: "Вместо да се занимавате с глупости и да сменяте названия, по-добре би било да се заемете с основното си задължение - да следите качеството на бекона".

* на сн.: край Драма, но няма драма - зверовете от местен камък са зад решетката и малко кич отзад

Няма коментари:

Публикуване на коментар