понеделник, 6 юни 2016 г.

Добри практики в МГТ

1. Обикновено, като вдигат цената на нещо, добрите социални практики изискват преди това да подготвиш обществото, чрез безпрецедентни лъжи за предимствата на необходимата промяна. При поскъпването на билетчето, не забелязах никакви усилия в тази посока. Само една снимка на Й. Фандъкова видях, разположена в 1/3 идеална част от софийски трамвай и толкова.
2. Добрият копирайтър би помогнал на хората да разберат, че:
- с по-скъпите билети, транспортът ще се движи два пъти по-бързо от досега
- следствие: билетчето всъщност поевтинява; при стара цена n и нова 1.6n, и трамвай движещ се два пъти по-бързо, като заместим данните в Малката теорема на Ферма, получаваме поевтиняване с 0.4, нищо, че на обикновения гражданин-нематематик му изглежда иначе.
- през климатика на превозното средство освен охлаждане лятос и отопление зимъс, ще се пуска и райски газ в определена /субтоксична/ концентрация. Райският газ /N2O/ e безцветно, относително безвредно летливо вещество, с температура на замръзване -88С, използвано за лек рауш при раждане и други критични събития в човешкия живот.
- на определени места в превозника ще има вази от мек материал, пълни със силен ароматизатор, разработен специално за обществения транспорт, т.е. не "кокос" /"кокос" е синтезиран за таксита/. При хуманен подход, миризмата му би могла да е запазена марка за софийския градски транспорт, /така наречения "транспортен аромат"/ и ще замени досегашните нативни перспиративно-аверзивни ароматизатори. 
- малка индийска пръчица с хашиш, горяща на специална огнеопасна поставка в кабината на шофьора/ватмана, ще мотивира последния да влиза в по-дълбоки и по-трайни емпатични отношения с пътници задали въпрос или такива с билетопродажбена интенция 
- ново озвучаване. Мощни говорители в салона ще заглушават индивидуалните музикални избори на шофьора/ватмана и оргазмите на пътниците и ще осигуряват висококачествена класическа музика - Щокхаузен, Ноно и др. за всички.
3. Това е моята визия на неспециалист, сигурно има и много по-добри. Но нека разцъфнат триста хиляди цветя!

* Снимка: "Hot Flash" на Дейвид Лашапел

Няма коментари:

Публикуване на коментар