неделя, 17 юли 2011 г.

Проверка на паяжините

1. Мислех си, че да регистрираш светулките в района е една от най-ценните с безполезността си дейности, но тези дни се сетих за друга, още по-конкурентна - да инспектираш паяжини. Неделната утрин беше подходяща /гъста мъгла, мокреж, безнадеждност/, затова веднага тръгнах.

2. По пътя, към мен се присъедини куче-безделник от рядка ловна порода. То ме следваше докрая на рейда и някак си ми асистираше когато може. Беше доста заето да тегелира из треволяка и с оптимизъм да гони някакви черни птици.
3. Паяжините ми се презентираха като фини триизмерни конструкции, с воден кондензат по тях. Предназначението им беше най-различно. Тази например служеше за опаковка на растението-майка.


4. Тази е с класическа форма – фрактал-додекаедър, мека конструкция с варени кости /Дали?/. Авторът-собственик отсъстваше.5. И все пак, паяжините са вредни за селското стопанство и опасни за живота на земята. Тук се вижда как гигантска отровна паяжина е покрила флората и фауната на голяма площ и животът там е спрял. Замръзналите живи групи /птици, зайчета, жълти цветя/, внезапно застигнати от смъртта, навяват тъга.6. Сферичната паяжина с обърнато дъно най-често свидетелства за близост на извънземни /тя представлява примитивен космически кораб/. В района, който инспектирах /квадрат 56 – Трън еъриа/ имаше много такива.
7. Кучето-асистент явно беше засекретено, защото ми разреши да го снимам само боке, т.е., като фон на паяжина. Не разбра, че тайничко съм го заснел с портретния си обектив /фиг.1/.8. На обратния път, влюбен селянин беше посипал купа сено с розови листа. Пак тъга.

2 коментара:

  1. Страхотен пост! Чудесни снимки! Сладко куче! Перфектно избран момент за лов на паяжини!

    ОтговорИзтриване
  2. Боби, какъв приятен стил на разговор имаш! ;)

    ОтговорИзтриване