понеделник, 22 август 2011 г.

Определени надежди


1. Когато чуя хората да казват, че някой или нещо не им оправдало надеждите, разбирам веднага какво се е случило. Тези хора са чакали извънземните. Неясно, но мощно усещане ги е накарало да спрат всякаква работа и да зяпнат захласнато нагоре в нетърпеливо очакване, зелените да дойдат да им оправдаят определени надежди. 
2. Алиенатите обаче, все не идват и не идват. Понякога наминават умерени гнусари, които изглеждат така, сякаш могат частично да ти оправдаят надеждите, но не. Постояват, хапват набързо и си тръгват. След това гледаш - изчезнала ти я вилица, я чаша.
3. А пък някои лабилни романтици, толкова искат да дойдат да им оправдаят надеждите, че направо изпадат в амок и губят всякаква критичност. Не издържайки на силната възбуда, те хващат случаен странник и го обявяват за човек, който ще им оправдае надеждите. Той, ако е навито копеле и с айкю над 70, разбира какво е станало, малко безчинства и като усети, че ще го такова... хванат, в някоя тъмна нощ изчезва в неизвестна посока.
4. И това продължава и досега. Добре бе хора, отидете в жк Надежда в София, вижте. "Иди и виж", както приканваха в оня филм.

* на снимката: римски мост

Няма коментари:

Публикуване на коментар