вторник, 30 август 2011 г.

Фрагменти - авг.

1. Oпитах се да сплаша девойките, че ако не слушат, ще си пусна брада като на Карл Маркс и ще ходя по кофите. Разбра се, че Маркс и брадата му не им говори нищо. Замислих се и повторих заканата със Зи Зи Топ. Пак нищо. Оказа се, че нямам образ с яка брада, с който да илюстрирам разговор с поколението 86 и нагоре. Кастро? Също не става.
2. "Интересно нещо е животът - с трагичен глас каза той - струва ти се, че това е пределът, по-лошо не може да стане. И вземе, че стане още по-отвратително".
Дъглас Адамс, приблизителен цитат от "Стопаджията"
3. Гледах по тв как един човек пред камерата направи 250 г салам от 50 г кайма. Всичко останало бяха пълнители, консерванти, овкусители, усилватели на вкуса, оцветители, ароматизатори. С получената субстанция той напълни една цилиндрична саламена форма и остана само да се направи термична обработка. Каза, че може да го направи и пушен, като го полее с някакво вещество. Ужасен ужас.

* на снимката: метафора за възраст

3 коментара:

 1. Бахаха, ужасен ужас. Именно. Аз като си дойда в БГ и нали съм си жаловита, купувам евтини салами за уличните кученца, ама те вземат, че не искат да ги ядът. Вече купувам само кучешка храна - и тя е пълна с ужаси, но поне им мирише по-вкусно.

  Сравнения за брада за поколенията след '86-та: Дядо Мраз, Брад Пит в гръндж периода му, Джак Спароу от Карибски Пирати...

  Но така като се замисля, не ги давай тия примери, а им дай гугъл image търсачка да се запознаят и със ЗЗ Топ, и с Маркс. По-полезно ще им е. :)))

  ОтговорИзтриване
 2. Е да, но тия аз пък не ги знам. /Освен Брадът, но не и с брада/. Нали разбираш, разминаване малко ;)

  ОтговорИзтриване
 3. Ееее, пък да не знаеш Дядо Мраз кой е... тц тц тц! :D

  ОтговорИзтриване