вторник, 13 март 2012 г.

Чакат асансьора


1. Не може да не ви се е случвало: стоят си няколко човека, чакат асансьора. И внезапно се появява някъв интелектуалец, който отново минава по всички копчета и пак ги натиска, баси! А те - натиснати, та дрънкат - светят, пищят - "натиснати смееее!", ама не, на тоя не му е достатъчно, иска пак.
2. Винаги съм се чудил, каква е мотивацията на този човек. Да не би да притежава някакво тайно знание, което му подсказва, че повторното натискане ускорява десетократно пристигането на асансьора. Или пък, дотам се е отнесъл в елитарността си, че ни смята за дебили, които чакат, но не са се сетили да натиснат копчето. И какво чакаме, глупаци такива, защо не сме го повикали!
3. Или пък, това е някакъв ужасно изнервен човек, когото шефът му /дребнав, никога не соаниран селфмейд/, току що е натиснал и леко поразмазал по луксозното бюро. И сега, офисният сапрофит си го връща на асансьора?

2 коментара:

 1. 4. Хората са генетично предразположени да натискат копчета. В Музея на Науката в Лондон имаше една инсталация - червено копче с надпис "Не Натискай!!!". Всички го натискаха, включае и аз :))))

  5. На такива стресирани интелектуалци трябва да им се предлага да ползват стълбището.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. 5....Да ползват гробището. Там да натискат каквото им пречи.

   Изтриване