събота, 31 март 2012 г.

Хисаря - репортаж

Ако живееш в Хисаря и излезеш да си копаеш дворчето, нещо да си чоплиш там с мотичката, отдолу излизат останки от древни римски сгради - бани или част от резиденция на второстепенен римски легионер.
Веднага идва комисия, обявяват ти двора за паметник на културата и се правят, че не те забелязват. Става ти толкова тъжно, че заплакваш. В знак на протест, напускаш, като разграждаш двора си и оставяш само вратата - нека се чувстват виновни.

Хисаря, общ изглед

Ще пуши

Хисаря бай найт. Пуер етернус

Структурата на минарето - бисквити, слепени с крем, както и предполагах

Снимах и малко хора в Хисаря, без да знам какво ще се получи. Обикновено в такива случаи не се получава нищо. Така и сега.

Просяк пред църквата
Девойка богомолка с майка си

Интелектуалка, не скъсала пъпната връв със земята, хората, църквата

Ще танцуват

Гледат танците. Красиви, но придирчиви

Балкан

Ерос, както обикновено

Тлъста, разгонена, хисарска рунтавела

Готина никонианка

Хисарска блондина за късмет




1 коментар:

  1. Ходих на санатариум на МВР (работех за Народната Полиция едно време) в Хисаря два пъти за по 14 дена през 2005-та и 2006-та, все през зимата, поради едни бъбречни поводи. Много благодатно ми се отразиха и двете посещения, само хубави спомени имам останали. Хранят те 3 пъти дневно с първо, второ, и трето, точно както едно време, храната вкусна, а и порциите големи! Ядеш като гуци, пък отслабваш! То ще да е заради водата. Сладка Хисарска минерална, трябваше да пием по 2 литра и половина на ден!

    Пък и бани ни правеха, масажи, процедури, упражнения. Възстановявителния процес на пациентите в санаториума се допълваше от разходки из руините, седене по кафененца (на слънце, зимата е мека по тия места), и от еднодневни екскурзии до Клисура, Копривщица, и Сопот. Ех, спомени....!

    Само дето по едно време на 10-тия, 12-тия ден ти става леко замаяно и малко скучно даже от комфорт и почивка.

    ОтговорИзтриване