сряда, 14 май 2014 г.

Тагването, Кафка, etc.

1. Както разбирам, тагването /добре де, чекинването/ е измислено за да покажеш чрез смартфона си, някои неща на другите. Например, че докато те се тъпчат в 204 за да се приберат домани /вкъщи, итал./, ти, като един извънреден финяга, замислено се разхождаш из готическия квартал на Барселона и се опитваш да си припомниш, кои сексуални грехове се опрощаваха с бичуване, според канона на Буркхард, а кои - само с пост и молитва. И все такива:
- Х в 17.30 беше в Бари;
- Y в 18.30 беше в Бурано;
- Z в 19.30 кацна на Шарлероа;
2. Завиждам им, няма да крия. А нямаше ли да е много по-интересно, приятелите ми да се тагват така:
- в 17.30 X беше в изоставена уранова мина на о-в Корсика,
- в 18.30 Y беше в кашерна кланица в Петах Тиква - Израел,
- в 23.40 Z беше в старото вуду-гробище на Хезълхърст-Мисисипи.
Ама пък, с такива приятели лесно ли щеше да ми е? За завиждане ли щях да съм?
3. Един циганин е откраднал маратонки, хванали са го, съответно, бива съден. Делата се отлагат непрекъснато - постоянно не се явява ту обвиняем, ту свидетел, ту адвокат болен. Експертите обаче се явяват винаги - психиатър, невролог и УНГ прекъсват работа, отиват в съда, изчакват съдията да отложи делото и пак се връщат по работните си места, да си продължат. За явяването им, на експертите се присъжда по 20 кинта хонорар, които те не могат да вземат, защото ще забогатеят и ще почнат да вършат глупости, а и защото трябва да се поддържа държавата, иначе как. При неявяване, има реална възможност съдът да глоби всеки от тях по около 100 кинта /плащаш си ги от джоба/.
4. Виждаме една перфектно работеща кафкианска структура. Нито капка възмущение, не мрънкам, просто се кефя. Освен това: те на мен кафка и аз на тях кафка. Е, те са по-силни,  съответно, аз получавам повече кафка, знам.
5. Последното изречение в "Процесът". Не е ли време да го научите вече:
"- Като куче! - каза той така, като че ли този позор щеше да го надживее".

* на сн.: желирано блато в Южния парк

Няма коментари:

Публикуване на коментар