вторник, 3 април 2012 г.

Април - фрагментейшънс


1. На снимката виждаме отблъскващ мъж в розова балетна пачка. Това е Боб Кери, който от 2003 пътешества по Америка и се снима така на фона на различни забележителности. Правел го за кеф. Междувременно, жена му заболява от рак на гърдата и Боб редефинира проекта си. Нарича го "Проект Балетна пачка" и успява да събере 75 000 долара за борба с болестта.
Питам се: ако беше си стоял вкъщи, а не да се шматка из Америка в розова пачка, дали нямаше жена му да е здрава и доволна? Или здрава, но недоволна?
2. Сънувах, че си седим в някакво джакузи с Никита Михалков, в чудесно разположение на духа и аз се опитвам да му изразя възхищението си. Има и трети човек в джакузито, възможно жена, който непрекъснато уточнява разни неща, прекъсвайки ме. Успявам да се вместя, казвайки, че за мен "Пет вечери" е по-върхов от "Огледалото". Сещам се, че втория не е негов. Михалков дори не ме поглежда. Не разбирам, чу ли ме, не ме ли чу. Явно нямам особено значение за творчеството му.
3. Пример за пряка любов на управник към народа си - бившият император на ЦАР - Бокаса, обичал да инкорпорира, т.е. да изяжда поданиците си. Казват, че готвачът му знаел страхотни рецепти с човешко. През януари 1979, ученици демонстрирали срещу задължението да купуват скъпите и грозни униформи, произведени във фабрика на самия Бокаса. Арестувани били над сто деца от 6 до 16 години. Четиридесет от тях императорът изпратил направо в кухнята си, а останалите вързал пред двореца легнали и лично минал върху тях с камион. Чак тогава, френски спец. части десантирали в столицата и го свалили от власт.
4. "Искахме всичко и веднага. Получихме нищо и постепенно". /М. Жванецки/

1 коментар:

  1. Бих искал да инсталира на гърдите силикон.Ли наред като лекар в Истанбул mezdeği Али?
    Meme estetiği

    ОтговорИзтриване