сряда, 4 април 2012 г.

Април - фрагментасион


1. Четвърти април - 80 години от рождението на Андрей Тарковски /1932 - 1986/;
2. Тарковски, заедно със Зануси били в Щатите, чели лекции, туй-онуй. Един студент попитал Тарковски какво да направи, за да се чувства щастлив. Тарковски не разбрал въпроса, Зануси му обяснил: "Това е типично американски въпрос".
- Преди всичко, не е ясно дали сте роден за да бъдете щастлив... започнал Тарковски.
Студентът нищо не разбрал от отговора. Зануси му обяснил: "Това е типично руски отговор".
3. Силициева или силиконова долина? Разбира се, от двата варианта, аз предпочитам Силиконовата долина, защото си я представям цялата в изкуствени цици, което може и да е отблъскващо, но е интересно. А "силициева" като кажат, си я представям цялата в чипчета - чипче до чипче. Ясно е, че такава долина няма как да ме привлича особено.
4. Намазаната филия винаги пада откъм маслото, а котката винаги пада на краката си. Дали ще е достатъчно хуманно, да намажем котка с масло на гърба и да я пуснем от минимална височина за да видим какво ще стане?
5. Силно контекстуална шега за Ленин.
Като дойде пратеник от народа, заповядвал: "Да се нахрани, да му се даде чай, да се стопли и да се разстреля, непременно да се разстреля!
В оригинал:  "Накормить, напоить чаем, обогреть и расстрелять, непременно расстрелять!"

* на снимката: начин да се превърне мост в безполезен арт обект.

3 коментара:

  1. 3. "Силициева". Няма много силиконови цици в тази част на Калифорния, долината, която може би търсиш е близо до Ел Ей, там е пълно с един вид, на който му викат "Valley Girls"

    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=valley%20girl

    Тук наистина е чипче до чипче, няма човек без Android, iPhone, или таблет, и всеки е софтуерен инжинер, има идея за стартъп, или работи за някой от технологичните гиганти. Да не споменавам безплатния обществен интернет, geek културата, и трескавия темп на бизнеса.

    Обаче никаква друга култура няма, за сметка на това....

    http://bobbypfeiffer.blogspot.com/2012/01/welcome-to-boom-town.html

    4. И двете идеи са мит. Котките са много ергономични, еластични, и координирани, за това често успяват да се приземят на краката си, но не винаги, и могат сериозно да се наранят при падане, както всички други животни. Филията падаща с маслото надолу е чиста физика, намазаната страна просто е по-тежка.

    Ако ще мажеш котка с масло, поне не я пускай да падне, а ми я остави да се оближе, ще й е много вкусно :)

    2. Не знам много за Руската култура, но Американската я понаучих - идеята за the pursuit of happiness им е заложено не само в манталитета, но и в конституцията. От там идват велики неща, Американците са практични и се стремят да направят живота лесен и удобен. Но поражда и проблеми - щастието се разглежда като някакъв продукт, който може да се набави, или като акт, който може да се направи и готово! Не мислят за щастието като за процес, или като за индивидуално състояние.

    Е, да не обобщавам прекалено де, ама така ми се струва.

    ОтговорИзтриване
  2. Боби, детето в мен получи гърч!

    ОтговорИзтриване