неделя, 29 април 2012 г.

Смешка с анкета


1. Девойка ми звънна на мобилния, да пита ще участвам ли в кратка социологична анкета. Аз обичам тази наука, Питирим Сорокин, тоя-оня. Ще участвам. Задава ми три олигофренски въпроса, даже не помня какви, примерно: "Одобрявате ли здравословния начин на живот?" Не го одобрявам, но казвам "да", за да ми се разкара от главата.
2. След няколко часа пак звъни: "Спечелихте малък подарък, удобно ли е да ви обясня подробностите как да го получите?" Казвам и, че в момента нямам никакво настроение да научавам каквито и да са подробности, но през септември 2015-та да опита отново. Обикновено това работи и се откачат, така че се успокоявам.
3. Междувременно се хваля на една колега, колко сполучливо съм отперил странна социоложка и нейните дарове. Тя ме светва, че това не е социологична работничка и изобщо не съм я разкарал, а да чакам нови интервенции, чийто апотеоз /ако продължа с присъщата си лежерност/ ще е презентация на парочистачка в дома ми. "Тогава да те видим, чий ще го крепиш", замечтано казва колегата. 
4. Тя самата била стигнала до фазата "презентация на парочистачка", защото се надявала да и изчистят прозореца. Гнусарите и изчистили само 50 квадратни сантиметра. Предложили и малко паркет да и обработят, но тя заявила, че ще докоснат паркета и с вряща пара само през трупа и. След това мъчително ги изгонила.
5. На следващия ден девойката пак звънна. Каза, че няма как, трябва да си получа малкия дар и към него неголяма презентация на един уред, което не ме обвързва с фирмата по никакъв начин. Попита кога и на какъв адрес. Казах и "никога и на никой адрес. Жаме. Невър. Никогда".
6. Три езика освен българския, явно и дойдоха много и тя каза "приятен ден" и затвори. Похвалих се на колегата, как ловко съм приключил с тази връзка. Тя каза, че обикновено се обаждат отново. Аре да видим, подготвил съм нови реплики /някои на немски/ и няколко нечовешки звуци.

* на сн.: повод за война

Няма коментари:

Публикуване на коментар