вторник, 29 май 2012 г.

Абитуриентите и теорията на хаоса


1. Колкото по-тежък става животът - толкова по-карнавални ще са абитуриентските тържества. Колкото повече дрипави бездомници, толкова повече супер-мега-хипер тоалети и аксесоари на завършващите гимназион момиченца. Няма как, това е необходимо за равновесието.
2. В безредието на една разпадаща се система и при такива гигантски стойности на ентропията, всяка бизарна абитуриентска рокля е атрактор, който поглъща хаоса и произвежда ред. Така че, абитуриентите помагат за намаляване на ентропията. Може да се твърди, че всяка година, в края на май, подредеността в обществото леко се повишава и за това трябва да благодарим на абитата.
3. Наблюдавам как се събират пред кварталната Била и усещам, че тази година има по-малко чалга /в смисъл на музикален стил/. Само едни бяха поканили цигански оркестър, но той свиреше фюжън - хем прилича на чалга, хем не е. Баси майсторите бяха!
4. Е, аз не знам какво се случва в даскалата и на самите балове, разбира се. И понеже се придържам към идеята, че паднало дърво в гората, ако никой не го е видял, не е падало изобщо, аз съм обнадежден. Колкото по-малко знам, толкова по-обнадежден съм, дааа.

* на сн.: различни социални стълби - по стръмни, по-полегати

2 коментара:

 1. Абитуриенските балове в България са тържество на факта, че образователната система е дала на младежите едно-единствено нещо - умението да броят до 12.

  За огромно съжаление аз, по асоциация с баща ми - гимназиален учител - знам какво става в училищата днес и Инди, надеждата е угаснала и студена. Обаче баш по Балкански мога да те успокоя, че тук положението не е кой-знае колко по-цветущо. Хиспаник абитуриенти пият контрабандно закупен алкохол в розов Хъмър-лимузина, слушат силна рап музика, и викат като луди.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, явно навсякъде ги избива в еднаква посока. Да са живи и здрави да ни веселят, че иначе - скука и битовизми ;)

   Изтриване