неделя, 26 август 2012 г.

Армстронг, Нийл


1. Почина Нийл Армстронг /83/ - първият човек, стъпил на Луната. Някои мислят, че това е Майкъл Джексън, но не е той.
При излизането от ракетата, Армстронг произнася историческата фраза: "Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството" и веднага след това добавя: "Късмет, мистър Горски".
2. Дълги години журналистите се опитват да научат смисъла на втората фраза, но Армстронг винаги казва, че не може да отговори.
3. Десет години след събитието, получавайки стандартния въпрос, Армстронг казва: "Добре, тъй като Горски починаха, мисля, че вече мога да ви отговоря. Веднъж, като бях на десет години, играехме с брат ми бейзбол в двора и той хвърли твърде силно топката - чак при съседите - семейство Горски, до прозореца на спалнята им. Отидох да я взема и чух госпожа Горски да казва на мъжа си: "Орален секс?! Искаш орален секс?! Ще го получиш, когато хлапето на съседите стъпи на Луната"!

* на сн.: Българският Нийл Армстронг

1 коментар:

  1. Хехе.

    Г. Димитров е от Ловеч, нещо, с което много се гордея. Не че имам някакви заслуги в астронафтиката (или към Ловеч), но нали родата е от там....

    Иначе и аз си мислех напоследък за това как скоро ще започнат да си отиват един по един всички герои на миналия век. Когато Стивън Кинг почине ще ми е най-мъчно.

    А от теб жадувам коментар на черно-белите снимки от Лондон. Нали си специалист ценител!

    ОтговорИзтриване