петък, 17 декември 2010 г.

Жени и джипове

1. Разработвам доста сложна класификация на жените, каращи джипове. Очевидно е, че първият класификационен признак ми беше "блондинки/неблондинки". После включих възраст "18-50/51-100". После включих "такива, които са сложили чантата си до себе си/такива без чанта". После добавих израз на лицето. Получиха се 6 вида изрази:

- не знам какво се случва с мен, но нещо правя, нали виждате;
- мога да си позволя доста повече от вас, нещастници;
- аз не исках джип, но мъжът ми настоя;
- карам джип, защото е практично /е'са мога да се изкача до Рилските езера/ и безопасно /ако до ЦУМ ме нападне усурийски тигър, ще оцелея/;
- взех го от мъжа ми само за днес, да закарам детето на балет;
- след всичко, което направих, мисля, че заслужавам тази кола;
После видях, че едните докато карат плещят по телефон /нищо, че не бива/, а другите - не. После видях, че някои от тях се обличат в хармония с цвета на колата, а други - не.
2. Ясно е, че нещата доста се усложниха. На този етап още е рано да привършвам и да кодирам признаците. Казвам, тоест, че все още е рано да си обнародвам класификацията, след което всеки да може да каже: "видях жена в джип от типа 1C7N3F14/11".
3. Докато се чудех как да продължа, изведнъж ме осени, защо съм блокирал - не ми стига информация. Както четох в литературата, налага се да започна теренни изследвания. "Да изляза на терен", както казват социолозите.
4. Аз разказах всичко това на Роси, споделих и за специфичния метод, който /в името на чистата наука/ ще ми се наложи да приложа. Тя ме изгледа доста особено и продължително.
5. Мисля, че ще изоставя тази тема. Ще се заема с "типология на гробищните паркове в София-град". Искам да ми е спокойно вкъщи.


* на снимката: въоръжена блондинка на кон /Чипровски манастир/

Няма коментари:

Публикуване на коментар