неделя, 19 декември 2010 г.

Бразилската визия

Интервю с д-р Пауло Убиратан, главен лекар на болницата в Пуерто Алегрия, Бразилия

Въпрос: Упражненията за сърдечно-съдовата система удължават живота, това истина ли е?
Отговор: Сърцето е създадено за извършване на определено количество съкращения. Не ги хабете за упражнения. Животът ви ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да се надявате, че ще удължите живота на автомобила си, ако го карате по-често на висока скорост. Ако искате да живеете по-дълго, използвайте сиестата.

В. Трябва ли да спрем употребата на червено месо и да прибавим повече плодове и растителна храна в диетата си?
О. Трябва да сме наясно със стратегията на храненето. С какво се хранят кравите? С трева и царевица. Това е именно растителна храна. Поради това, парче говеждо е най-ефективният начин да вкараш растителна храна в организма си. Искате зърнени култури? Яжте пилешко.

В. Трябва ли да се намали употребата на алкохол?
О. Ни най-малко. Виното се прави от плодове. Брендито – това е винен дестилат, което значи, че от плодовете е отстранена течността, поради което то става много полезно.
Бирата пък се произвежда от зърно. Не я ограничавайте прекалено.

В. Как заниманията със спорт помагат да се намали излишното тегло?
О. Никак. Единственото, до което довеждат упражненията на мускулите е до увеличаване на размерите им.

В. Шоколадът вреден ли е?
О. Това е какао - още един представител на растителната храна. Добър хранителен продукт за постигане на чувство на щастие. Животът не трябва да е пътуване към гроба с намерение да пристигнеш там в чудесно здраве, с привлекателно и добре запазено тяло. Най-добре е пътешествието да започне с бира в едната ръка и сандвич в другата и да завърши след многократни занимания със секс, с едно уморено и напълно използвано тяло и с възгласа: това прекрасно пътешествие си струваше труда!

В. Какво още бихте ни посъветвали?
О. Ако постоянното ходене беше полезно, пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките през целият си живот плуват, ядат риба и пият вода и въпреки това са крупни животни. Зайците бягат и скачат без да спират, но живеят не повече от 15 години. Костенурките не бягат и не вършат нищо и живеят до 450 години.

/преведено от Рунет/

Няма коментари:

Публикуване на коментар