четвъртък, 21 юни 2012 г.

Фрагми от юни - 2


1. Синопсис. Невинен еколог е нападнат от разюздана журналистка. Неиздържал на дебелашкия и подход, той изпада в контролирана кома. Зрителите са приканени да пипнат ангини за да се почувстват тия от БТВ виновни.  Каналът става ненагледен след чейн-летър във ФБ /"изпрати това писмо на 1000 човека, иначе те чакат едни особено упорити хемороиди"/. Застинал в соцреалии таргетен сегмент призовава за най-висшето наказание за журналистката /смърт не съществува, значи - доживотна/. Тъй като мисълта на журналистката става ясна само когато се кара с някого, тя не успява да се извини ефектно.
Негледането на БТВ принуждава ръководството да въведе сателитно шоу "Слави-2" за да привлече отново зрителя. То е същото, но монтирано по друг начин. След седмица въздържание, измъчван от абстиненция и с мушички пред погледа, зрителят отново проглежда БТВ. Каналът спасен!
2. Притча. Веднъж при един дзен учител дошъл странник. През годините, той видял много и твърдо знаел, какво иска да пита учителя.
- В какво се състои смисълът на живота? - попитал странника.
- Не ми задавай тъпи въпроси, нещастник! - викнал Учителя и му зашлевил сериозен шамар. Помислил малко и му шибнал и един юмрук. След това казал:
- Живей, обичай, работи. И не мисли за глупости.
На изпроводяк, мъдрецът му добавил такъв ритник, че странникът веднага почувствал как посланието прониква в мозъка му. През задника, както обикновено.
3. Древен Рим. Когато се готвели за война, римляните изпълнявали обряда "евокация". Той се състоял в молба към боговете на врага да оставят народа си и да минат към римляните. Те се задължавали да осигурят спазването на необходимите ритуали и редовни служби на тези богове. Сигурно малко или много е помагало.

* На сн.: Средновековен червен стол за мъчения

Няма коментари:

Публикуване на коментар